250-500 грн
Bravo, Sax! Київський квартет саксофоністів
03 ноября

Bravo, Sax! Київський квартет саксофоністів

250-500 грн

Національна філармонія України
Володимирський узвіз, 2

Заказать билеты на "Bravo, Sax! Київський квартет саксофоністів"

Продолжительность события — 120 минут.

О событии

Bravo, Sax!
до 210-ї річниці від дня народження Адольфа Сакса
Київський квартет саксофоністів
Оркестр саксофоністів
Олександр Рукомойніков, саксофон-сопрано, саксофон-тенор
Іван Шенько, ударні
Чи думав 34-річний зірвиголова-винахідник Адольф Сакс, що його новий винахід — саксофон, набуде такої популярності, як зараз? Скоріш за все ні, оскільки до останніх своїх днів він журився, що його інструмент використовується виключно у військових оркестрах. І це попри підтримку впливового композитора і критика Гектора Берліоза, який переписував свої оркестрові твори, щоб додати туди саксофон, попри існування класу саксофону у Паризькій консерваторії.
Та зараз Сакс значно б утішився — його інструмент не лише звучить у класичній музиці, як він того прагнув, а й у джазі, популярній музиці, у творах для військового оркестру. Саксофон — один з найбільш впізнаваних музичних інструментів, і його місце у сучасній музиці беззаперечне. А щоб підтвердити це запрошуємо на концерт із різноманітної саксофонової музики, що представить цей інструмент у найрізноманітніших іпостасях.
Марина Рижова, режисерка
За сприяння Посольства Королівства Бельгія в Україні
У програмі виконуються твори Л. Колодуба, П. Пашкова–Ю. Василевича, Ж.–Б. Сенжеле, Е. Боцци, Н. Вуда, К. Ґаррета, А. П’яццолли, В. Вольфа, П. Прадо, Ж.–Д. Міша
Предварительный заказ