Price: 250-500 UAH
Buy tickets
250-500 UAH
Buy tickets
Bravo, Sax! Київський квартет саксофоністів
03 November Sun. 19:00

Bravo, Sax! Київський квартет саксофоністів

Price: 250-500 UAH

Національна філармонія України
Володимирський узвіз, 2
Left to event 18 days 5 hours 42 minutes
The duration of the event — 120 minutes.

About the show

Bravo, Sax!
до 210-ї річниці від дня народження Адольфа Сакса
Київський квартет саксофоністів
Оркестр саксофоністів
Олександр Рукомойніков, саксофон-сопрано, саксофон-тенор
Іван Шенько, ударні
Чи думав 34-річний зірвиголова-винахідник Адольф Сакс, що його новий винахід — саксофон, набуде такої популярності, як зараз? Скоріш за все ні, оскільки до останніх своїх днів він журився, що його інструмент використовується виключно у військових оркестрах. І це попри підтримку впливового композитора і критика Гектора Берліоза, який переписував свої оркестрові твори, щоб додати туди саксофон, попри існування класу саксофону у Паризькій консерваторії.
Та зараз Сакс значно б утішився — його інструмент не лише звучить у класичній музиці, як він того прагнув, а й у джазі, популярній музиці, у творах для військового оркестру. Саксофон — один з найбільш впізнаваних музичних інструментів, і його місце у сучасній музиці беззаперечне. А щоб підтвердити це запрошуємо на концерт із різноманітної саксофонової музики, що представить цей інструмент у найрізноманітніших іпостасях.
Марина Рижова, режисерка
За сприяння Посольства Королівства Бельгія в Україні
У програмі виконуються твори Л. Колодуба, П. Пашкова–Ю. Василевича, Ж.–Б. Сенжеле, Е. Боцци, Н. Вуда, К. Ґаррета, А. П’яццолли, В. Вольфа, П. Прадо, Ж.–Д. Міша
Notify me about the start of sales
Pre-order