300 UAH
(Музичне фоє НФУ) День ментального здоров'я. ПОЧУТИ І ВІДЧУТИ
10 October

(Музичне фоє НФУ) День ментального здоров'я. ПОЧУТИ І ВІДЧУТИ

300 UAH

Національна філармонія України
Володимирський узвіз, 2

Order tickets for "(Музичне фоє НФУ) День ментального здоров'я. ПОЧУТИ І ВІДЧУТИ"

The duration of the event — 90 minutes.

About the show

10.10.2024

ПОЧУТИ І ВІДЧУТИ
Затишна бесіда з музикою і про музику 

Фоє Національної філармонії України

Проєкт приурочений до Дня ментального здоров’я. У цей день ми зберемося у невимушеній атмосфері фоє Національної філармонії, аби разом із модераторкою події музикознавицею Тетяною Новицькою поговорити про емоції в музиці, сприйняття цих емоцій у різні епохи, а також разом порефлексуємо над власними емоціями під час слухання музики у виконанні піаніста Дениса Кашуби.

Гостею події стане психотерапевтка платформи онлайн психології Pleso, яка розповість про вплив музики на ментальне здоров’я людини, зокрема, і під час війни, з точки зору доказової медицини. 

Філармонія стала однією з перших культурних інституцій в Україні, яка долучилась до унікального проєкту відновлення ментального здоров’я військовослужбовців через застосування просунутих технологій.

Команда американського стартапу з українським корінням Aspichi працює над VR-платформою для інтерактивного стрімінгу 360-градусного просторового відео й аудіо у VR-шоломі. 

Спеціально для цієї платформи було здійснено відео і аудіозапис музики Моцарта у виконанні струнного квартету Київського камерного оркестру.

Тож, у всіх бажаючих цього дня буде можливість протестувати технологію і готовий продукт VR-шоломі й, власне, опинитися у віртуальній реальності, завдяки психологічній програмі Luminify, яка ефективно використовує інтерактивні підходи для підтримки емоційного стану, зокрема, під час війни, допомагаючи справлятися з психологічними розладами, такими як тривога, депресія і посттравматичний стресовий розлад.

Для нас важлива інтерактивність та взаємообмін досвідом, тож наприкінці події слухачі і слухачки матимуть можливість поспілкуватися з учасниками проєкту та обмінятися 

В.А. Моцарт  Рондо D-Dur, 
Е. Саті  Pieces Froides / Холодні п’єси
І. Airs a faire fuir / Мелодії, що змушують тікати
№ 2 Modestemente / Помірно
– Petite Ouverture a Danser / Маленька увертюра до танцю
– Jack in the Box / Джек в коробці
Ф. Ґласс  Opening / Відкриття

Партнер: Платформа онлайн психотерапії Pleso
Pre-order