Цена: 250-500 грн
"Та-Да-Да-Дам". Liatoshynskyi Capella: Orchestra
12 сентября чт. 19:00

"Та-Да-Да-Дам". Liatoshynskyi Capella: Orchestra

Цена: 250-500 грн

Національна філармонія України
Володимирський узвіз, 2
До события осталось 29 дней 1 час 36 минут
Продолжительность события — 120 минут.

О событии

12.09.2024 / 19.00
«ТА-ДА-ДА-ДАМ»

Liatoshynskyi Capella: Orchestra
Національний будинок музики
ВІКТОР ПЛОСКІНА диригент
ОКСАНА РАПІТА фортепіано

Є. Петриченко «Очі в очі»
Прем’єра в Києві! В. Барвінський Концерт для фортепіано з оркестром
Л. Бетховен Симфонія № 5

Пʼята симфонія Людвіга ван Бетховена — мабуть, один із найвідоміших класичних творів усіх часів. «Мотив долі», який відкриває симфонію, впізнаваний у сотнях інтерпретацій у популярній культурі: від кіно до реклами, від пісень-каверів до інтернет-мемів. Ця симфонія стала символом творчої біографії самого Бетховена, адже, написана у період прогресування у композитора втрати слуху, метафорично зображує боротьбу автора із долею-фатумом.

Долання фатуму тематично поєднує найвідомішу симфонію Бетховена із фортепіанним концертом, написаним Василем Барвінським. У 1948 році совєцька влада назвала композитора «буржуазним націоналістом» та засудила до 10 років концентраційних таборів. Під примусом Барвінський підписав згоду на знищення усіх своїх творів, а залишок життя після відбуття покарання присвятив на відновлення своєї спадщини з памʼяті.
Фортепіанний концерт Барвінського мав шалений успіх на концертних майданчиках України (Львові, Станиславові, Києві, Дніпрі) протягом 10-ти років: від моменту премʼєри у 1938 році і до увʼязнення композитора. Згодом довгий час твір вважався втраченим. Дивовижним чином партитуру було віднайдено в Аргентині у 1993 році, що дає змогу нам, сучасним слухачам, знайомитися сьогодні із цим яскравим музичним полотном.
Оповестить меня о старте продаж
Предварительный заказ